Close

Hrdinou za každé situace

14.6.2022

NADAČNÍ FOND MODRÁ RYBKA uspořádal v úterý 14. 6. 2022 seminář pro pedagogy a vedení škol s názvem: „Hrdinou za každé situace“. Seminář se konal s laskavou záštitou radního MHMP a předsedy Komise Rady hl. m. Prahy pro školskou infrastrukturu PhDr. Mgr. Víta Šimrala, Ph.D. et Ph.D. a ve spolupráci s SHM v Sále architektů na Staroměstské radnici v Praze.

 

Účastníci se seznámili s negativními dopady krizových situací na psychiku mladých. „Žáci a studenti jsou v dnešní době vystavěni různým zátěžovým situacím a proto vnímáme, že je nezbytné je podpořit a ukázat, že z každé i zátěžové situace existuje pozitivní východisko.“, uvedla na semináři Lucie Lišková, ředitelka NADAČNÍHO FONDU MODRÁ RYBKA.

 

Na semináři pro pedagogy a vedení škol vystoupili odborníci: Emeritní primářka akutní péče psychiatrické nemocnice Bohnice MUDr. Zdeňka Vyhnánková a Plk. MUDr. Jindřich Sitta – válečný veterán a velitel 6. polní nemocnice v Afganistánu. Účastníci měli možnost s odborníky probrat během rozsáhlé debaty situaci na školách i vyměnit si vlastní zkušenosti.